top of page
  • admin

İç ve Dış Parazitler Nelerdir, Hayvanınızı Nasıl Etkiler?

Dış parazitler genellikle deriyi ısırarak, gömerek veya başka bir şekilde tahriş ederek konakçılarını rahatsız eder. Uyuz ve uyuz gibi hayvanların sağlığını ve büyümesini etkileyen ciddi hastalıklara neden olabilirler.


İç parazitler, bir hayvanın vücudundaki kan veya dokularda yaşar. Bazı organizmalar, kirlenmiş yiyecek veya suyu yuttuğunda bir hayvana girer. Diğerleri deriyi delip kan dolaşımına ulaşır ve olgunlaşmak ve üremek için tercih edilen bir yere yerleşir. İç parazitler genellikle yiyeceklerin sindirimini ve özümsenmesini engelleyerek zayıf büyümeye, kalıcı yaralanmalara neden olur.


Hem dış hem de iç parazitler, bir hayvanın bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve bakteriyel hastalığa elverişli koşullar yaratabilir. Ağır vakalarda, bu hastalıklar da ölümcül olabilir.


Çözümü: Ense Damlası ve Tabletler


Enseye damlatılan pire damlası, damlatılan bölgeden emilir ve tüm deriye yayılır. Yaygın olarak ense damlaları dış parazitlere karşı etkilidir. Fakat iç dış parazite aynı anda etki eden veya yalnızca iç parazite etki eden ürünler de bulunmaktadır.


Genellikle ödül maması şeklinde zorlanmadan köpeğinizin mamasına karıştırabileceğiniz tabletlerin iç ve dış parazite etkili, yalnızca iç parazit veya dış parazit etkili olanları da çeşitli hayvan sağlığında uzman markalar tarafından üretilmektedir.

537 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page